Omkring 80% av alla husskador beror på fukt

fuktproblemAtt man har fuktproblem i sitt hus är inte speciellt ovanligt. Omkring 80% av alla skador som finns på hus idag är just fuktskador. Att ha fuktproblem i sitt hus kan medföra olika konsekvenser. Vi reagerar på olika sätt när vi stöter på fuktproblem, vissa får en allergisk reaktion och andra kan utveckla astma. Riktigt hur fuktproblem i hus påverkar våran hälsa vet vi inte men vi vet att det inte är på ett bra sätt.

Märker du att du har fuktproblem i ditt hus eller ser du tecken på att där skulle kunna vara fuktproblem så bör du utreda detta genast så att det inte hinner bli värre om där nu är fukt. Olika tecken på att där kan vara fukt i ditt hus kan till exempel vara att ditt golv blir missfärgat eller att ditt hem börjat lukta konstigt.

Håll gärna utkik efter dessa symtom så att du kan upptäcka fuktskador i tid. Även fast du inte har problem med fukt just nu så betyder det inte att du inte kan få fukt i ditt hus vid ett senare tillfälle.

Fuktproblem skapas enklare i äldre hus eftersom att dem är konstruerade på ett annat sätt än dagens hus. Det är alltså enklare att få fuktproblem i ett äldre hus än i ett nytt.

Mer läsning hittar du på www.fukt-i-hus.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.