Fönsterfilm

Behöver du insynsskydda en fastighet och samtidigt göra den mer energieffektiv? Då är fönsterfilm en mycket bra lösning. Systemet har också den extra fördelen att det påverkar temperaturen i fastigheten på ett önskvärt sätt. Under sommaren då den främsta värmekällan är solens strålar reflekteras dessa mot fönsterfilmen vilket gör lokalerna svalare. Fönsterfilmen kan vara ett komplement till solskydd, vilka är i form av vanliga gardiner och rullgardiner. Dessa fungerar bättre om man man helt vill mörklägga ett rum. Under vintern när det är varmare inomhus hjälper fönsterfilmen till att bibehålla värmen i lokalen och på så vis sänka dina uppvärmningskostnader.

Det finns många olika designer, färger och tjocklekar att välja bland. Vid installationen måste man också planera för hur väl man vill att eventuella loggor och annan information skall synas på fönstren.

Något som många oroar sig för att man inte kommer att kunna se ut genom fönstren tillräckligt bra när man förser dem med fönsterfilm men detta saknar oftast grund. Så länge man använder sig av en högkvalitativ fönsterfilm så är skillnaden knappt märkbar. Fönsterfilm är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att insynsskydda dina lokaler. Dessutom håller filmen länge och behöver sällan bytas ut.

Innan man väljer typ av fönsterfilm bör man först och främst fundera på vilka av dess egenskaper som är viktigast.  Några aspekter man måste väga in är bland annat vilken grad av energibesparing och insynsskydd man vill ha, filmens färg och ton samt ytan som filmen ska behandlas på. Företag som arbetar med fönsterfilmsinstallation kan förklara hur olika typer av filmer fungerar och kan även föreslå bästa möjliga lösning för just dina fönster. Här kan du hitta passande fönsterfilm.

Vid installation av fönsterfilm utomhus är det viktigt att väderförhållandena är så bra som möjligt. Sommarnätter erbjuder oftast de mest optimala förhållandena.

Det är viktigt att monteringen av filmen görs på ett professionellt sätt av en auktoriserad installatör. Vid en slarvig installation kan lätt ojämnheter uppstå mellan filmen och fönstrets yta. Detta kan dels försämra insynsskyddet, men framförallt störa när man tittar ut genom fönstret inifrån. Dessutom leder ojämnheter lätt till att filmen börjar flagna och falla av.