Bygga attefallshus

Vad kostar det att bygga ett Attefallshus?

Då alla husbyggen är unika så varierar kostnaderna därefter. Saker som spelar roll i kostnaden är bland annat vad du valt för material, om du har köpt ett färdigt hus eller ritat det själv, om du har kunnat göra något av jobbet själv eller om du behövt hantverkare. Som du förstår så kan du själv påverka slutpriset en hel del.

Välj standard på huset

Priset kan bero på var du beställer dina varor ifrån, hur du konstruerar huset och hur pass estetiskt det är. Särskilt om du ska bygga ett Attefallshus för permanentbostad kan valet av material spela stor roll, eftersom du då behöver bygga både badrum och kök. Använder du mycket kakel och klinkers i badrummet kommer priset att stiga något, jämfört med om du har exempelvis plastmatta. Även köket kan variera i pris, och det finns kök i alla prisklasser att välja mellan på marknaden.

Olika geografiska platser

Var i landet du ska sätta upp ett Attefalls är också något som kan påverka kostnaderna. Ligger den nära vatten eller i fjällen kan priset bli högre, eftersom försäkringsbolagen räknar med att hus nära vatten och i fjällen löper större risk för att utsättas för sämre väder och vind. Därför kan försäkringspremierna blir dyrare.

Markarbetet

Något som påverkar priset är typen av tomt som du valt att föra upp Attefallshuset på. Är din tomt stenig eller bergig så krävs det kanske att du spränger innan du kan föra upp huset. Det kommer att öka kostnaden. Likaså om du skulle behöva påla din stuga, då kanske du blivit tvungen att göra en geoteknisk markundersökning.

Det gamla ordspråket många bäckar små blir till en stor å stämmer ganska bra vad gäller Attefallshus. Det är därför bra att se över förutsättningarna innan du börjar bygget.