Glasa in uterum

Planerar du att glasa in din veranda, balkong eller annan uteplats? Då finns det idag ett otal möjligheter att välja mellan.

För det första behöver du inte tänka i några standardmått eller fixa lösningar. Det finns möjlighet att få inglasningen gjord på exakt det sätt du själv vill. Det finns heller inga speciella juridiska krav i annat fall än om du tänker dig en rejäl tillbyggnad som inte inryms i någondera av reglerna för Friggebodar eller Attefalltillbyggnader.

Grundprincipen är att du väljer mellan en enklare inglasning som skyddar från regn och blåst och en mer avancerad som innebär att du får ett uppvärmt uterum som du kan använda året runt. Vilket system du än väljer så kan det förses med lås.

En typ av utförande som kan vara aktuell för din del är att det läggs in en skjutdörr i stället för en vanlig öppning. I sådant fall finns det givetvis ett antal modeller att välja mellan.

Det vanligaste är att glaset i uterummen monteras i aluminiumprofil som ger ett elegant och lätt intryck. Den här typen av arbeten kan du köpa via ett glasmästeri eller så kan du givetvis utföra det själv om du vet att du behärskar alla moment.