Marksten till trädgården

Trädgården på sommaren är en härlig plats att vara i. Gräsmatta, odlingar, uteplats och grillkvällar har de flesta. Det behövs alltid fixas i trädgården som så många trädgårdsägare vet. För att underlätta kan man lägga marksten, vilket kan skapa ett helt nytt utseende men också en praktisk lösning.

Lättskött och snyggt

Marksten kommer i flera olika storlekar och färger som natursten och betong. Allt fler väljer att lägga sten i sina trädgårdar som framhäver huset. Det är lättskött och ger en hemtrevlig känsla när man går på en gång av sten fram till sin uteplats eller sitt växthus fyllt med goda grönsaker eller blommor, varför inte en trevlig stengång till lusthuset för en kopp kaffe eller te med fika. Hos Göinge Sten hittar du kantsten, men även många andra typer av marksten i granit.

Stil och struktur

Är det bestämt att en ändring i trädgården ska göras är det viktigt att veta hur man vill ha det. En plan eller en ritning för att se vad som krävs för just din dröm för din trädgård. Vilken stil passar dig? Det finns otaliga mönster, storlekar, typ av sten och färger på marksten på marknaden. När du väljer marksten bör själva helheten ses över. Är huset stort bör man välja kraftigare struktur på markstenen. Är huset mindre är ett mindre format ett bra alternativ. Det är i slutändan ett val efter smak och tycke. Slutresultatet blir bäst om markstenen passar husets karaktär, färg och storlek.

Hållbarhet

Marksten i betong har raka kanter och behövs därför ingen fogning och priset är betydligt billigare än om du väljer natursten. Hållbarheten är ungefär 20-30 år. Det finns olika färger, storlekar och mönster på dessa stenar.

Väljer du natursten är det inget problem så länge du bor kvar, den håller nämligen för evigt. Natursten är granit, kalksten, shiffer och sandsten. Det som är hårdast är granit och shiffer, kalksten och sandsten är mer porös.