Att tänka på när du ska anlita byggfirma

byggfirmaOm du planerar att anlita en byggfirma så finns det ett par saker du bör ha i bakhuvudet för att optimera ditt val. De flesta som ska anlita en byggfirma brukar vara fixerade vid priset. Och visst är priset en väldigt stor del, men låt det inte styra allt för mycket. Det kan nämligen kosta mer än det smakar. Genom att vara snål och anlita en billig byggfirma eller göra jobbet själv, utan kunskaper, kan det gå väldigt snett. För att bygga bärande konstuktioner eller bocka rör av olika slag krävs det vissa, men ack så viktiga kunskaper. Detta är något du får om du anlitar en bra byggfirma. Gå noga igenom byggfirmans kompetensområden så att du vet att de kan utföra det du efterfrågar. T.ex. att de är kvalificerade och har utrustning för att slipa betonggolv.

En bra början när man ska anlita en byggfirma är att ta in offerter från flera olika byggfirmor för att på så sätt få en prisbild och också en rimlig tidsplan. När man fått in offerterna så bör man se till att byggfirman är knuten till en branschorganisation och även att byggfirman är certifierad för just det jobbet som du efterfrågar. Se även till att fråga om referenser från tidigare byggen så att du kan fråga andra vad de tycker om firman, om de höll tidsramen osv.

När man väl beslutat sig för en byggfirma så är det viktigt att se till att man är noga med vad man efterfrågar så att det inte kan uppstå några missuppfattningar. Kolla även upp om byggfirman erbjuder garantier samt att de har försäkringar om något skulle gå fel.

Glöm inte heller att utnyttja ROT-avdraget. Det behöver tas upp direkt eftersom det är byggaren som tar upp det på sin faktura annars riskerar man att gå miste om det. Vilket kan bli väldigt dyrt.

Som du ser så finns det många aspekter att ta hänsyn till när man ska anlita en byggfirma för någon form av byggnation, det viktigaste är att inte stirra sig blind på priset och att vara noga när man jämför, då har man kommit en bra bit på väg.