Att tänka på när du ska anlita byggfirma

Om du planerar att anlita en byggfirma så finns det ett par saker du bör ha i bakhuvudet för att optimera ditt val. De flesta som ska anlita en byggfirma brukar vara fixerade vid priset. Och visst är priset en väldigt stor del, men låt det inte styra allt för mycket. Det kan nämligen kosta mer än det smakar. Genom att vara snål och anlita en billig byggfirma eller göra jobbet själv, utan kunskaper, kan det gå väldigt snett. För att bygga bärande konstruktioner eller bocka rör av olika slag krävs det vissa, men ack så viktiga kunskaper. Detta är något du får om du anlitar en bra byggfirma. Gå noga igenom byggfirmans kompetensområden så att du vet att de kan utföra det du efterfrågar. T.ex. att de är kvalificerade och har utrustning för att slipa betonggolv.

En bra början när man ska anlita en byggfirma är att ta in offerter från flera olika byggfirmor för att på så sätt få en prisbild och också en rimlig tidsplan. När man fått in offerterna så bör man se till att byggfirman är knuten till en branschorganisation och även att byggfirman är certifierad för just det jobbet som du efterfrågar. Se även till att fråga om referenser från tidigare byggen så att du kan fråga andra vad de tycker om firman, om de höll tidsramen osv.

När man väl beslutat sig för en byggfirma så är det viktigt att se till att man är noga med vad man efterfrågar så att det inte kan uppstå några missuppfattningar. Kolla även upp om byggfirman erbjuder garantier samt att de har försäkringar om något skulle gå fel.

Glöm inte heller att utnyttja ROT-avdraget. Det behöver tas upp direkt eftersom det är byggaren som tar upp det på sin faktura annars riskerar man att gå miste om det. Vilket kan bli väldigt dyrt.

Som du ser så finns det många aspekter att ta hänsyn till när man ska anlita en byggfirma för någon form av byggnation, det viktigaste är att inte stirra sig blind på priset och att vara noga när man jämför, då har man kommit en bra bit på väg.

Varför du ska anlita ett byggföretag när du bygger ut ditt hem

Det kan vara mycket dyrt och tidskrävande att bygga ut ditt hem. Detta gäller särskilt när du arbetar med entreprenörer som har begränsad erfarenhet inom detta område. Det bästa sättet att undvika detta problem är att anlita ett byggföretag som kommer att bygga ut ditt hem före och efter att byggnaden påbörjas. Detta kommer att minska kostnaderna avsevärt och du kan vara säker på att arbetet utförs till högsta standard.

De flesta företag har en lista över underleverantörer som de regelbundet använder. När du letar efter ett företag för att utöka ditt hem, överväg vilka av dessa företag som skulle ge dig de bästa tjänsterna. Det kan vara frestande att bara använda vilket företag som helst på din lista. Det är dock viktigt att hitta en med ett gott rykte. Ett bra företag kommer att ha ett stort lager av kvalificerade arbetare och de kommer att kunna slutföra arbetet snabbt. De kommer också att ha en korrekt betalningsmetod.

En bra byggtjänst kommer att kunna skräddarsy sina tjänster efter dina individuella behov. Det innebär att du får en faktura och en uppskattning av kostnaden för arbetet när det har utförts. Du bör också ges skriftliga garantier om konstruktionens kvalitet och utförande. Dessa garantier bör bevaras som ett bevis på företagets trovärdighet. En konstruktion som inte kan erbjuda sådana garantier bör undvikas.

Företaget måste också visa upp sitt försäkringsbevis. Förutom försäkring för arbetarna och material som används måste du överväga om arbetarna eller materialet som används kommer att täckas av en allmän ansvarsförsäkring. Det kan finnas ett speciellt skydd om du utökar ditt hem utomlands. Om du kan, anlita ett byggföretag som kan ge dig ett sådant skydd.

Som kund har du rätt att begära vissa garantier från alla företag som du anlitar för att bygga ut ditt hem. Sådana garantier bör omfatta betalning inom en viss tid efter det utförda arbetets slutförande. Du bör också ges skriftliga garantier om den standard för utförande som företaget använder för att bygga ut ditt hem. Dessutom bör du informeras om hur lång tid projektet tar att slutföra.

När du anlitar ett byggföretag när du utökar ditt hem har du full rätt att vara delaktig i hela processen med projektet. Du kan säga något om planeringen, materialen och till och med hur det hela kommer att slutföras. Detta är en enorm fördel för dig som konsument, eftersom du har tagit fullt ansvar för hela processen. Du kommer därför att känna dig nöjd med resultaten och ha gjort din del för att se till att jobbet kommer att utföras korrekt. Du behöver inte oroa dig för att du hamnar försenat eller behöver betala för extra material eftersom företaget också kommer att täcka dem.