Att tänka på när du ska anlita målare

Precis som om man ska anlita en byggfirma så finns det en del saker att tänka på när man ska anlita en målare. ROT-avdraget gör att man kan dra av 50 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per person och år. Vill du ha ett bra tips så kan vi rekommendera Kulturmålarna i Norrköping.

När du ska anlita en målare är det viktigt att ta in offerter från flera olika företag för att få sig en bild över en rimlig tidsram och ett rimligt pris. De flesta som behöver hjälp med att måla fokuserar mycket på priset, vilket självklart är väldigt viktigt. Dock så är det farligt att stirra sig blind på priset då det oftast medför sämre kvalité. Och i slutändan kan det betyda att det blir dyrare ändå.

Självklart varierar priset på målare beroende på vilket typ av jobb man efterfrågar men i runda slängar kan man räkna med mellan 300 kronor till 500 kronor inklusive moms, innan ROT-avdrag.

Något som är viktigt att kolla upp innan man skriver på kontraktet är vad som ingår i priset. Som till exempel om material ingår eller om det finns några dolda utgifter som kan dyka upp allt eftersom arbetet fortskrider .

Som du ser så finns det flera olika aspekter att ta hänsyn till när man ska anlita en målare, men att ta sig tid att jämföra och läsa på de olika avtalen är en bra början. Till sist, om du planerar att måla själv kan vi lägga in ett varmt ord för färgbutiken Holmgrens i Nyköping.