Säkerhetsdörrar är ett effektivt stöldskydd

Det finns flera olika typer av säkerhetsdörrar. Merparten av nya säkerhetsdörrar tillverkas av stål men det finns även säkerhetsdörrar tillverkade av trä med stålkärna. Dörrarna tillverkas efter standardmått eller efter en specifik måttbeställning i fabriker. Det finns stora valmöjligheter vad gäller dörrar och dörrarna går att få i de utseenden som önskas. Ofta försöker man efterlikna originaldörren för att ge bostaden samma känsla som resterande del av bostaden och trapphuset.

Reinhold Henriksson som varit chef för Stöldskyddsföreningen skriver här om olika säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar delas in enligt ett klassificeringssystem avseende inbrottsklasser som följer svensk/europastandard. Säkerhetsdörrar ger förutom att skydda mot inbrott ofta ett skydd mot oljud och matos från trappuppgången samt verkar skyddande vid brand. Den lägsta klassen enligt klassificeringssystemet är klass 1. De dörrarna ger ett betydligt sämre skydd jämfört med dörrarna i t.ex. klass 4, som är mycket svårare att ta sig in igenom för en inbrottstjuv.

Det första steget är att välja leverantör. Sedan bör man begära offerter från leverantören för olika typer av dörrar och jämföra dem sinsemellan. Vad får din nya dörr kosta och vad värderar du högst? Är designen viktig eller är det framförallt säkerheten och skyddet mot inbrott som du tycker är viktigast. Fundera igenom dessa frågor i jakt på din nya säkerhetsdörr.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.