Att anlita en plåtslagare

Vid arbeten där man måste anlita plåtslageri, exempelvis vid renovering, ombyggnad eller tillbyggnad, bör man tänka på vissa saker. Än så länge fungerar ROT-avdraget, varför det kan vara god idé att låta utföra arbeten i tid. Den sedan 2008 gällande avdragsrätten är 50 procent av arbetskostnaden. Maximala avdragsrätten är 50 000 kronor. Den som utför arbetet måste inneha F-skattsedel och arbetet måste vara slutbetalt för att vara giltigt till avdrag.

Var noga med vem du anlitar

Detta med F-skattsedel är viktigt att kontrollera med den man anlitar. Den visar att företagaren betalar moms och sociala avgifter och sköter detta väl. Anledningen är att oseriösa företagare inte skall konkurrera med de seriösa. Man kan vända sig till flera olika plåtslagare för att få offert så att man kan jämföra. På nätet kan man exempelvis hitta flera bra jämförelsesajter för att göra detta online.

Oavsett vad som behöver göras bör offerten vara uppdelad i arbetskostnad och material. Observera att det endast är för arbetskostnad som ROT-avdrag får göras. Gäller det exempelvis byte av häng- och stuprännor kan man dessutom jämföra priserna för dessa med en bygghandlare.

Det här inlägget postades i Hemmafixande. Bokmärk permalänken.