Praktiska lösningar vid renovering av kök

Att renovera köket kan både vara ett litet eller ett oerhört stort projekt. Detta beror helt på vilka förutsättningar, men även vilka tankar man har. När renoveringen väl är på gång finns det ett par tips som kan vara användbara för att planera sitt nya kök och göra det så praktiskt och effektivt som möjligt. Räcker det inte med nya skåpsluckor kanske det är dags för en ordentlig golvslipning.

Mycket förvaring

När det kommer till förvaring kan de allra flesta hålla med om att ju mer förvaringsytor man har desto bättre kommer man trivas i sitt kök. Det är skönt att kunna ställa undan alla ingredienser och redskap som man använder sig av och på så sätt skapa sig ett stilrent och prydligt kök.

Många arbetsytor

I ett kök är det meningen att man ska hacka, blanda, steka, diska och mycket mer och därför är det viktigt att se till att skapa många arbetsytor när man renoverar sitt kök. Detta gör det möjligt för flera familjemedlemmar att hjälpa till, men det är också skönt att själv slippa arbeta på en liten yta där det är svårt att få plats med både skärbrädor, skålar och liknande.

Praktisk köksö

Har du möjlighet är det mycket praktiskt och trevligt att sätta in en köksö. Detta skapar en öppen och social yta samtidigt som du får ännu mer förvaringsmöjligheter. Det krävs att du har ett större kök där det finns tillräckligt med plats, men det kommer inte att ångras.

En större eller extra diskho

Att diska är väl en av sysslorna som många helst hade velat avstå ifrån, men det behöver faktiskt göras då och då. Under en renovering kan det därför vara mycket praktiskt att sätta in en större vask än den klassiska som de flesta är vana vid att se eller till och med sätta in en extra diskho i köket. Detta är framförallt bra för de som spenderar mycket tid med matlagning, ofta har gäster över eller kanske har en extra stor familj.

Det här inlägget postades i Renovering. Bokmärk permalänken.